A tészta száraz hozzávalóit 1 nagyobb tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a margarint az egész tojást + 2 sárgáját.
- Összegyúrjuk. Morzsálódni fog, az elején kicsit nehezen áll össze, de ne tegyünk hozzá semmit a kezünk melegétől megolvad a margarin, és össze fog állni. A legvégén, ha már összeállt, csak a tenyerünket lisztezzük meg, hogy sima egyenletes tésztát tudjunk gyúrni.
- A kész tésztát minimum fél órára a hűtő leghidegebb részére tegyük (ne a fagyasztóba!).
- A nyújtás során mindig csak annyit vegyünk le a tésztából, amennyi a tepsiben elfér, a többit a hűtőben tartsuk, hogy ne melegedjen fel.
- Lisztezett nyújtódeszkán kicsit átgyúrjuk az adag tésztát, és egyenletesen kb. 2-3 mm-re kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrjunk ki.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
- Előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg az alja színesedni, barnulni kezd. 5-10 perc.
- Ha a sütik kihűltek, tegyük légmentesen zárható dobozba. Hűvös helyen nagyon sokáig eláll. Felhasználás előtt 1 nappal kenjük meg lekvárral, illesszük össze, és tegyük vissza a dobozba. 1 nap alatt visszapuhul, és omlós lesz.
- Ha van kedvünk és időnk, a kész sütiket csokimázzal lehet díszíteni.